Jeg blev dog kildet pink for at få fingrene i et sæt fleksible flettede bremseslanger for nylig for at passe, teste og rapportere.

De fleste køretøjer kommer nu med bremseforstærkere af en eller anden type, så med normalt fodtryk kan vi generere meget høje tryk i bremsesystemet selv under 'normal' opbremsning.

Fabriksmonterede gummibremseslanger gør et bemærkelsesværdigt stykke arbejde i lang tid, men går til grunde, og under hård opbremsning kan de mærkes med hånden til at udvide sig (børn prøver ikke dette derhjemme)!

Efter at have skiftet over til flettede slanger har jeg nu en mærkbart højere bremsepedal, når den bruges, og en fastere, mere selvsikker og sikrere følelse under både normal og svær opbremsning. Et sideproblem, men endnu vigtigere, er den ekstra beskyttelse, de yder mod skader, når de bruger køretøjet off-road (et tidsfordriv, som nogle af os er i stand til af og til).

For mange år siden (da jeg var en smuk ung mand) oplevede det victorianske politis transportafdeling problemer med, at deres patruljevogne havde lav bremsepedalhøjde, fabrikken udviklede mastercylindre med trin og reviderede pedalomdrejningspunkt. Problemet blev til sidst overvundet med introduktionen af ​​flettede bremseslanger!

Hvis det er godt for dem, må det også være godt for mig! Det er langt fra mig at indrømme, at mine reflekser måske er langsommere, men jeg tror, ​​jeg vil have de bedste bremser, jeg kan få. Hvad med dig?
Tid til en (flettet) BREMS!

AG

IMGP9802

Rotorvalget