040613

Darren Cale (Secret Harbour, WA)

Hei Allan, min første 4WD var en '84 Jackaroo, jeg eide da en 2000-modell med dobbel førerhus Hilux og nå en Land Rover Defender Wagon 2.4L, 2009-modell. Jeg har vært 4WDi 13 år og nå bor jeg i WA med min kone og 3 døtre. Vi har en Trak Shak campingvogn som vi alle elsker å komme ut i.

Siden ny har Defenderen min hatt en voldsom gysing når den stopper, rundt 10 km/t. Det skjer først når 4WD har vært kjørt i minst 15 minutter. Så langt har forhandleren fortsatt ingen anelse! I forsøket på å løse problemet har de byttet ut diff foran og bak (nå har den bakre diffen en sutring på 67 km/t) og håndbremsen. Ingenting fikset skjelvingen.

De får nå en modifisert brakett for trommelhåndbremsen, som jeg har ventet i over 5 uker på å få. Min største bekymring er skaden den gjør på resten av overføringen min, spesielt overføringssaken. Åh, og den eneste måten å stoppe gysingen ved å sette overføringskassen i nøytral når jeg kjører til stopp. Vennligst hjelp som dette 4WD var ment å være 4WD som ville ta oss rundt i Australia.

Allan

Vel Darren, det er et par ting som kan forårsake dette. Siden gysingen begynner ved si 10 km/t, hvis du bare bruker håndbremsen veldig forsiktig og ser om det endrer vibrasjonen på noen måte. Det kan forsvinne, eller det kan gjøre det verre eller det kan ikke gjøre noen forskjell. Grunnen til at vi skal se på håndbremsen for dette problemet er fordi de kan forårsake gysing hvis de tar seg opp. Noen ganger, hvis de er for stramt justert, er de bare på nippet til å fange og de vil gripe og slippe, forårsaker denne forferdelige skjelvingen.

Jeg vil også tenke på om den haleakselen er feil eller ikke. Jeg vet at det ikke burde være i et nytt kjøretøy, men du må fjerne disse tingene fra tankene dine og eliminere enhver sjanse for å overse de andre problemene. Jeg lurer på om den bakre haleakselen sannsynligvis er for lang og kanskje ikke kan komprimeres lenger i den glidende ryggraden.

For å sjekke dette, ville jeg bare koble fra den ene enden av den for å være sikker på at den var riktig fordi diff beveger seg avhengig av om du setter foten på bremsen eller ikke når dette skjer.

Det eneste andre tingen jeg ville gjort som kan hjelpe er hvis du kom opp på en bakke, stoppet, og så gradvis la den rulle opp over eller rundt 10 km/t og se om gysingen skjer når du akselererer, i stedet for å bremse. Det kan kaste lys over det for å hjelpe forhandleren å finne hva problemet er.

Den andre måten er at du kanskje må ha et kamera under der og se hva som skjer? Det er mange eksterne kameraer rundt i disse dager som er nyttige for dette formålet. Ta en titt på de få tingene, og jeg vil gjerne høre fra deg når du finner problemet, så skriv inn og fortell meg hvordan du går. Takk for at du skrev inn uansett Darren.

Vi bruker informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler på nettsiden vår. Noen av dem er avgjørende for driften av nettstedet, mens andre hjelper oss med å forbedre denne siden og brukeropplevelsen (sporing av informasjonskapsler). Du kan selv bestemme om du vil tillate informasjonskapsler eller ikke. Vær oppmerksom på at hvis du avviser dem, kan det hende du ikke kan bruke alle funksjonene til nettstedet.